Over de Albert Plesmanschool

De Albert Plesmanschool is centraal gelegen in de wijk Ommoord in Rotterdam en richt zich met betrekking tot haar leerlingenbestand op de hele wijk. De school werd in 1973 opgericht.

De Albert Plesmanschool is een Christelijke ontmoetingsschool.
Dit betekent dat er vanuit de Christelijke identiteit ruimte is samen te zijn met mensen van andere geloofsrichtingen, elkaar de ruimte te geven en elkaar te waarderen. Ruimte en waardering zijn dus kernwoorden. De ontmoeting van kinderen met verschillende godsdiensten wordt als een uitdaging gezien.
Het mag duidelijk zijn dat we open staan voor alle kinderen waarvan de ouders de uitgangspunten van de school onderschrijven of ten minste respecteren.

De dagelijkse leiding van de Albert Plesmanschool is in handen van dhr L.E. Wierenga (directeur), dhr. H.P. Goudappel (locatieleider) en dhr. R.P. Gosselink (afdelingsleider bovenbouw).

Voor meer informatie over onze identiteit, onderwijsbeleid, etc, verwijzen wij u graag naar onze schoolgids.

Met ingang van 1 januari 2008 zijn de Stichting VPCS en de Stichting PCPO Rotterdam deelgemeente Prins Alexander samengegaan als “Stichting Kind en Onderwijs Rotterdam” (stichting voor christelijk primair onderwijs).

Met gezamenlijke kracht wil de nieuwe stichting garant staan voor goed christelijk basis- en speciaal basisonderwijs op 28 scholen in Rotterdam-Noord. Het kantoor van “Kind en Onderwijs Rotterdam” is gevestigd aan de Crooswijksesingel 19 te Rotterdam.